Мільйони людей можуть померти з голоду, якщо Росія не зніме блокаду портів — МЗС Італії

Джерело:  NV.ua

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо заявив, що мільйони людей можуть померти від голоду, якщо Росія не розблокує порти України.

Про це повідомляє The Guardian.

За його словами, наступні кілька тижнів матимуть вирішальне значення для вирішення глобальної продовольчої кризи.

«Я хочу чітко сказати, що ми очікуємо чітких і конкретних сигналів від Росії, тому що блокувати експорт зерна означає тримати в заручниках і прирікати на смерть мільйони дітей, жінок і чоловіків», — сказав він.

У п’ятницю, 3 червня, російський диктатор Володимир Путін заявив, що проблеми із вивезенням зерна з України «не існує», і його нібито можна вивозити за п’ятьма напрямками. Він також заявив, що Росія нібито зі свого боку готова забезпечити «безпечне» вивезення зерна через підконтрольні їй порти.

Заяви західних країн про те, що Росія не дає вивозити зерно з України, він назвав «блефом».

Країна-агресор Росія навмисно блокує українські порти та морські шляхи у Чорному морі для вивезення зерна з України, а також перешкоджає вивезенню залізницею, завдаючи ракетних ударів по елеваторах та залізничній інфраструктурі.

Кремль прагне спровокувати голод в африканських країнах, який призведе до хвилі міграції в Європу, сподіваючись, чинити таким чином тиск на ЄС. Кремлівські високопосадовці вимагали зняти з РФ санкції, запроваджені за війну в Україні, в обмін на розблокування українських портів.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!