МХП першим в Україні провів збори акціонерів у електронному форматі

Джерело:  AgroPortal.ua

Перші збори акціонерів у електронному форматі успішно провели в Україні через авторизовану Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) електронну систему.

Цей процес повністю супроводжував Центральний депозитарій, говориться у повідомленні НКЦПФР.

Зазначається, що зустріч була проведена 20 березня 2024 року однією з компаній агрохолдингу МХП. Ці збори стали першими проведеними в історії України електронними зборами акціонерів.

Керівник відділу корпоративного управління МХП Марта Подзізей підкреслила значення цього нововведення для компанії та всього бізнес-співтовариства. За її словами, електронні збори акціонерів відкривають нові горизонти для ефективного управління та забезпечують відкритість під час прийняття стратегічних рішень.

Як зазначив голова НКЦПФР  Руслан Магомедов, відтепер акціонери можуть брати активну участь у важливих рішеннях, користуючись передовими сучасними технологіями електронного голосування. Впровадження електронного голосування в Україні — це важливий технологічний крок уперед та впевнений рух стандартів корпоративного управління як до європейських, так і до світових.

«Цей механізм проведення зборів зрозумілий іноземним інвесторам, що може зробити нашу економіку привабливішою для залучення коштів», — додав він.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!