МХП наростив продажі соняшникової олії майже на 40%

Джерело:  AgroTimes
подсолнечное масло

У ІІ кварталі 2022 року продажі соняшникової олії МХП зросли на 38% та становили 48 495 тонн рік до року.

Про це повідомляє пресслужба холдингу.

Здебільшого зростання продажів відбулось у результаті збільшення частки соняшникового шроту у комбікормі (зміна рецепта), що була меншою у 2 кв. 2021 р (тогорічний рецепт комбікорму здебільшого базувався на соєвому шроті).

У І півріччі 2022 року експорт соняшникової олії зменшився на 11% рік до року та склав 81 476 тонн здебільшого через зміну умов постачання в результаті ускладнень із логістикою (с березня), але частково був компенсований збільшенням виробницьва соняшникової олії у ІІ кв. 2022 р.

У IІ кв. 2022 р. експорт соєвої олії зменшився на 23% рік до року та становив 9 191  тонн та за І пів. 2022 р. зменшився на 15% рік до року та склав 19 547 тонн через зменшення в рецепті комбікорму частки соєвого шроту та частковою заміною його соняшниковим шротом (здебільшого у ІІ кв. 2022 р.), а також через складнощі експортної логістики через війну в Україні.

З початку війни експорт рослинних олій був істотно обмежений. На сьогоднішній день команда МХП вживає всіх можливих і необхідних заходів для продовження експорту рослинних олій через порти ЄС, залізниці та навіть вантажівки (контейнери).

Нагадаємо, за І півріччя продажі курятини у МХП скоротилися на 12%. Також ми писали, що МХП та «Контінентал Фармерз Груп» обмінюються досвідом вирощування культур.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!