МХП купує логістичну компанію KTL Ukraine

Джерело:  Цензор.НЕТ

МХП Юрія Косюка, один з найбільших аграрних холдингів України, купує логістичну компанію KTL Ukraine. Відповідний дозвіл на здійснення угоди надав Антимонопольний комітет України (АМКУ), передає Liga.net.

Зокрема, кіпрська MHP SE (материнська компанія “Миронівського хлібопродукту”) придбає мажоритарний пакет акцій лондонської компанії KK & Sons Group LTD. Ця фірма – єдиний власник ТОВ “КТЛ Україна” і низки інших компаній, пов’язаних з одеситами Андрієм Кузьміним, Сергієм Кочергіним та Ігорем Хохловим.

KTL Ukraine – логістична компанія, яка працює на українському ринку з 2013 року. Займається морськими контейнерними перевезеннями, автомобільними та залізничними перевезеннями, складуванням та перевалкою вантажів, фрахтуванням суден тощо. Входить до турецької мережі Kinay Network (KTL розшифровується як Kınay Transport and Logistics).

Як повідомлялося, у січні МХП отримав дозвіл на придбання компанії “Овочева скарбниця”, що займається переробкою та консервуванням овочів.

Нагадаємо, у 2023 році “МХП” домовився про залучення кредитів на загальну суму $480 млн від Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з групи Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Корпорації міжнародного фінансування США (DFC). Ці кошти компанія планувала витратити на рефінансування боргу і підтримку поточної діяльності.

При цьому у піврічному звіті “МХП” вказував, що станом на 30 червня 2023 року його вільні кошти становили $502 млн, з яких $277 млн знаходилися у дочірніх компаній групи за межами України.

МХП за перше півріччя 2023 року отримав чистий прибуток у розмірі $67 млн у порівнянні зі збитком $89 млн у першому півріччі 2022 року, а його виручка зросла на 35% – до $1,56 млрд.

2022 рік компанія завершила із чистими збитками у розмірі $231 млн порівняно з $393 млн чистого прибутку роком раніше.

МХП – найбільший виробник курятини в Україні, належить Юрію Косюку. Займається також виробництвом зернових, олії, продуктів м’ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені напівтуші курей, які переробляються, зокрема на його підприємствах у Нідерландах та Словаччині. У лютому 2019 року МХП завершив угоду щодо придбання словенської компанії Perutnina Ptuj. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!