Меню Олімпійських ігор у Парижі: більше французького, більше місцевого, менше м’яса

Джерело:  Meatinfo
Олімпіада Париж

Спортсмени на Олімпійських іграх цього року будуть їсти свіжі продукти, здебільшого виготовлені у Франції, з упором на місцеві та органічні продукти та більше вегетаріанських страв, повідомляє Reuters.

Французький гігант супермаркетів Carrefour CARR.PA, офіційний постачальник свіжих продуктів для спортсменів в Олімпійському селі, організував у четвер візит на ферму у Віллероні, на північ від Парижа, одного зі своїх постачальників для Ігор. Лайонел Пласманс, власник ферми, сказав, що для нього велика честь постачати картоплю на Олімпійські ігри.

Використовуючи понад 600 тонн свіжих продуктів, наданих Carrefour, кейтерингова компанія Sodexo EXHO.PA відповідатиме за забезпечення приблизно 40 000 обідів на день для 15 000 спортсменів в Олімпійському селі.

Відповідно до «Продовольчого бачення Парижа 2024», чверть продуктів харчування, що поставляються спортсменам, повинна вироблятися на відстані менше 250 кілометрів від місця змагань, щоб скоротити викиди вуглекислого газу під час транспортування свіжих продуктів. Французькі продукти також є пріоритетом: планується, що 80% продуктів харчування буде вироблятися у Франції.

«Незалежно від того, чи перебуваємо ми на об’єкті в Марселі чи на об’єкті в Іль-де-Франс, щоразу ми інтегруємо більше місцевих продуктів, тому що ми хочемо поєднати гарне харчування, це задоволення від громадського харчування із завданням скорочення викидів вуглекислого газу» , сказав Тоні Естанге, президент оргкомітету Парижа 2024 року

Метою цьогорічних Ігор також є скорочення кількості продуктів тваринного походження, представлених на заході, удвічі порівняно з 2021 роком, а також включення збалансованого вегетаріанського меню у всі варіанти харчування.

За даними Food Vision, не менше 60% страв, які пропонуються для продажу глядачам, будуть вегетаріанськими, за винятком стадіонів, на яких проводяться футбольні змагання, де цільовий показник становить 40%.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!