Малаві починає експорт сої до Китаю

соя

Соєва промисловість Малаві зробила прорив на китайський ринок, оскільки південноафриканська країна прагне збільшити експорт сільськогосподарської продукції для стимулювання економіки.

Головний виконавчий директор Малавійського інвестиційно-торгівельного центру Пол Квенгвере підтвердив місцевим ЗМІ в п’ятницю, що пробна партія 240 метричних тонн місцевою компанією Paramount Holdings Limited була успішно експортована та схвалена китайською владою.

Він також сказав, що це кульмінація зусиль різних зацікавлених сторін, включаючи державні установи, приватні підприємства та представників Китаю.

Міністр фінансів і економіки Состен Гвенгве заявив місцевим ЗМІ, що експортна угода з Китаєм була міжурядовою угодою, і наразі вони підписали протоколи щодо сої, горіхів макадамії, сухого перцю чилі та ведуться переговори щодо підписання протоколів щодо тютюну тощо.

Крім того, він сказав, що влада Китаю проводить власну акредитацію окремих експортерів усіх акредитованих товарів, щоб переконатися, що вони відповідають стандартам.

«Тим експортерам, які пройшли акредитацію, буде надано звільнення від експортних обмежень, оскільки вони повинні виконувати контракти, які вони підписали з китайськими імпортерами», — сказав Гвенгве.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!