Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію за тиждень втратили понад 4%. Дисконт соняшникової олії до соєвої олії збільшився

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію за тиждень втратили понад 4% після падіння на другій сесії в п’ятницю, коли рінггіт зміцнився, а пов’язані з ним рослинні олії різко впали.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Bursa впав на 2,94% і на кінець дня становив 3958 рінггітів (903,03 долара США) за тонну, що є найнижчим показником закриття з 22 листопада.

За тиждень він знизився на 4,4%.

За словами трейдера з Куала-Лумпура, сила ринггіту, що зберігається, і слабкість олійних культур, що зберігається, чинять тиск на ціни на пальмову олію.

Рінггіт виріс третій день по відношенню до долара США, досягнувши свого найкращого рівня з кінця травня до п’ятниці. Більш сильний рінггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 3,56% у п’ятницю, продовживши падіння на 6,26% порівняно з попереднім днем, найбільше денне зниження з липня.

Уряд США запропонував менші, ніж очікувалося, вимоги до змішування біопалива. Соєву олію можна використовувати для змішування біопалива.

Найактивніший контракт Даляня на соєву олію впав на 2,61%, а контракт на пальмову олію впав на 3,18%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Тим часом, дисконт соняшникової олії до соєвої олії збільшився цього тижня до найвищого рівня більш ніж за 9 місяців, оскільки провідні експортери Україна та Росія активно намагалися скоротити свої запаси, повідомили Reuters представники галузі.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!