Малайзія підвищить податки для пересадки олійних пальм

Джерело:  OleoScope

До бюджету Малайзії на 2025 рік можуть бути включені дві ключові пропозиції для сектора плантацій: перегляд податку на непередбачений прибуток від продажу пальмової олії та додаткові асигнування на програму повторної посадки олійних пальм, повідомляє Business Times.

Згідно з Public Investment Bank, податок на непередбачений прибуток застосовується до виробників пальмових ядер за цін на сиру пальмову олію (CPO) від 3000 до 3500 ринггітів за тонну. Поріг податку може бути підвищений до 4500 ринггітів, враховуючи зростання собівартості виробництва.

Асоціація пальмової олії Малайзії зазначає, що 664 тис. гектарів, або близько 12% площ, підлягають пересадці, оскільки пальми на них старше 25 років. До 2027 року очікується, що понад третину посівних площ будуть класифіковані як старі, що ускладнить досягнення довгострокового рівня врожайності в 18 млн тонн. Також повідомляється, що дрібні землевласники управляють 1,5 млн га плантацій олійних пальм, і для пересадки старих пальм їм потрібно близько 3,5 млрд ринггітів, які мають бути виділені державою.

Напередодні Європейська комісія запропонувала відкласти реалізацію Регламенту ЄС про вирубку лісів (EUDR) на 12 місяців, що може полегшити ситуацію на світових ринках олії. Прогноз за вартістю CPO залишається нейтральним з очікуваною ціною в 3800 ринггітів ($900,47) за тонну.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!