Малайзія хоче дарувати орангутангів найбільшим країнам-імпортерам пальмової олії

Джерело:  LB.ua
орангутанг

Малайзія заявила, що планує надавати орангутангів основним країнам-імпортерам пальмової олії для покращення своєї репутації як зберігача біорізноманіття, пише Німецька хвиля.

Азійська країна є другим у світі виробником цього популярного продукту. Екологи заявляють, що виробництво пальмової олії знищує ареал існування людиноподібних мавп в Азії.

Ініціативу планують запровадити після того, як минулого року ЄС схвалив заборону на імпорт товарів, пов’язаних з вирубкою лісів, зокрема пальмової олії. У Малайзії вважають, що заборону ввели для захисту власного ринку олійних культур.

Міністр у справах сировини Малайзії Джохарі Абдул Гані заявив, що план передбачатиме дарування орангутангів торговельним партнерам, таким як ЄС, Індія та Китай, які імпортують велику кількість пальмової олії для використання у різноманітній продукції ‒ від їжі до косметики.

“Це доведе світовій спільноті, що Малайзія віддана збереженню біорізноманіття”, ‒ написав міністр на соцплатформі X.

Міністр порівняв цей план із китайською “дипломатією панд”, у рамках якої китайський уряд уже давно відправляє великих панд в інші країни ‒ як дипломатичний інструмент. Зараз Пекін позичає панд тільки іноземним зоопаркам, які зазвичай повинні повернути потомство тварин протягом кількох років після їхнього народження.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!