Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зміцнилися у п’ятницю завдяки зростанню експорту на початку листопада

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зміцнилися в п’ятницю завдяки зростанню експорту на початку листопада та плану Індонезії підняти базову ціну експортного мита, хоча контракт було оцінено з тижневим збитком.

Після зниження протягом трьох сесій поспіль еталонний контракт на пальмову олію з поставкою в січні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa зріс на 3,5 рінггіту, або 0,84 %, до 4213 рінггітів (908,17 доларів США) за тонну опівдні.

За тиждень пальмова олія знизилася на 3,5%.

Фарід Амір, провідний виробник пальмової олії в Індонезії, повідомив, що Джакарта планує встановити довідкову ціну на сиру пальмову олію вище на рівні 826,58 доларів за тонну при постачанні з 16 по 30 листопада.

«Найвищі податки та збори в Індонезії мають зменшити цінову знижку в Індонезії. Це допоможе цінам у Малайзії вирости», – сказав Сатья Варка, співзасновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Пальмова олія також продемонструвала приголомшливе відновлення та компенсувала деякі втрати за останні три дні, чому сприяв бичачий ринок акцій, додав Варка.

Азіатські акції підскочили, тоді як долар зазнав різких втрат після меншого, ніж очікувалося, зростання споживчих цін у США, що породило надії на те, що Федеральна резервна система зможе пом’якшити свої агресивні темпи підвищення процентних ставок.

За даними Ради з пальмової олії Малайзії (MPOB), опублікованій у п’ятницю, запаси пальмової олії на кінець жовтня у другого за величиною виробника у світі зросли за п’ятий місяць до трирічного максимуму в 2,4 млн тонн.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію впав на 1%, а контракт на пальмову олію додав 2%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,2%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!