Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію виросли в п’ятницю на тлі довгих вихідних

Джерело:  Oilworld

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли в п’ятницю на тлі ослаблення ринггіту та фіксації прибутку напередодні довгих вихідних, але вони, як і раніше, демонструють тижневі втрати.

Контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Bursa зріс на 97 рінггітів, або на 2,59%, до 3848 рінггітів (904,14 долара США) за тонну до кінця торгів у п’ятницю. Контракт знизився на 1,38% за тиждень.

“Оскільки майбутній понеділок є вихідним, ринок може захотіти зафіксувати прибуток, очікуючи свіжого лідерства наступного тижня”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура, пише Рейтер.

Малайзійську біржу деривативів Bursa буде закрито в понеділок замість державного свята Тайпусам у неділю.

Зростання ф’ючерсів на пальмову олію в п’ятницю також було підтримано очікуванням зниження виробництва в січні, сказала Сатья Варка, співзасновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics.

Пальмова олія подешевшала на початку цього тижня на тлі слабких конкуруючих олій на Даляньській товарній біржі та товарній біржі Чикаго, а також слабких даних з експорту.

Імпорт пальмової олії найбільшим покупцем Індії в січні впав на 31%, оскільки зниження знижки на конкуруючі олії спонукало переробників збільшити закупівлю соєвої та соняшникової олії, повідомили Reuters п’ять дилерів.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Експорт малазійської пальмової олії в січні впав на 26,4% до 1 113 292 тонн із 1 512 468 тонн, відвантажених у грудні, повідомила сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!