Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію виросли у вівторок, продовживши відскок від більш ніж місячного мінімуму

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли у вівторок, продовживши відскок від більш ніж місячного мінімуму, оскільки сильніші конкуруючі рослинні олії та сира нафта надали підтримку, тоді як учасники ринку чекали даних про виробництво пальмової олії в Малайзії.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Bursa зріс на 151 ринггітів, або на 3,92%, і закрився на рівні 4006 ринггітів (875,63 долара США) за тонну.

“Технічний відскок пов’язаний з перепроданістю… і тим, що зовнішні ринки в основному зросли”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура, додавши, що учасники ринку чекають на дані про виробництво пальмової олії в Малайзії за 1-20 листопада, повідомляє Рейтер.

Контракт вдень раніше досяг найнижчого рівня з 17 жовтня після падіння на 10% за тиждень минулого тижня.

Новини про те, що в Індонезії випробування біодизеля з вищим вмістом біодизельного палива, відомі як дорожні випробування B40, проходять успішно, також підтримують ціни на пальму, сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів у Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

Очікується, що технічний звіт про випробування буде завершено наступного місяця, йдеться у заяві міністерства енергетики Індонезії.

Експорт продукції пальмової олії з Малайзії в листопаді.

Згідно зі звітами сюрвеєрської компанії Societe Generale de Surveillance, Intertek Testing Services та незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, у період з 1 по 20, спостерігається зростання від 2,9% до 9,6%.

Найактивніші контракти Даляня на соєву олію впали на 0,53%, а контракти на пальмову олію зросли на 1,35%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,92%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Нафта зросла у вівторок після того, як найбільший експортер Саудівська Аравія заявила, що ОПЕК+ продовжує скорочувати видобуток і може зробити подальші кроки, щоб збалансувати ринок, що також підтримало ціни на пальмову олію, оскільки вищі ціни на сиру нафту роблять використання пальмової олії. виробництва біодизеля більш конкурентоспроможним.

(1 долар = 4,5750 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!