Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію виросли другу сесію поспіль у вівторок, досягнувши максимуму за два тижні

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію виросли другу сесію поспіль у вівторок, досягнувши максимуму за два тижні, слідом за ф’ючерсами на харчові олії, сиру нафту та конкурентів у Даляні та Чикаго.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на біржі деривативів Bursa Malaysia зріс на 120 ринггітів, або 2,9%, до 4260 ринггітів (945,62 долара США) за тонну до полудня, досягнувши найвищого рівня з 14 листопада, повідомляє Рейтер.

«Биччі настрої викликані різким підвищенням ф’ючерсів на соєву олію в Чикаго напередодні, ралі китайських ф’ючерсів на олію та відновленням цін на енергоносії», — сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group.

За його словами, учасники ринку зараз очікують на введення Індонезією експортного мита та збору на пальмову олію за період з 1 по 15 грудня.

Refinitiv Agriculture Research повідомила у записці пізно ввечері у понеділок, що фундаментальні показники ринку залишаються оптимістичні з перспективами збільшення експорту та зниження виробництва.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 3,3%, а контракту на пальмову олію – на 4,5%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго підскочили на 2% напередодні.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту відновилися після падіння до більш ніж 11-місячного мінімуму на попередній сесії, оскільки інвестори зважили можливе коригування обсягів виробництва основних виробників нафти, які цього тижня мають ключове засідання.

Більш сильні ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмову олію привабливим варіантом сировини для біодизеля.

За словами технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія виглядає нейтрально в діапазоні 4079-4176 ринггітів за тонну, і її зниження може вказати напрямок.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!