Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продемонстрували найбільше падіння за останні шість тижнів.

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продемонстрували найбільше падіння за останні шість тижнів у середу, у перший торговий день після новорічних свят за місячним календарем, відстежуючи зниження цін на соєву олію до США та зниження обсягів експорту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Bursa впав на 3,57% до 3753 рінггітів (881,19 доларів США) за тонну до закриття у другій половині дня, що стало найгіршим днем з 12 грудня .

Малайзійська біржа була закрита в понеділок і вівторок у зв’язку з новорічними святами за місячним календарем.

«Ф’ючерси на сиру пальмову олію впали більш ніж на 3%, оскільки соєва олія CBOT різко впала напередодні через тиск, що відновився, з боку продавців», — сказав трейдер з Куала-Лумпура, додавши, що слабкий експорт у перші 25 днів місяця також сприяв зниженню, повідомляє Рейтер.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Найбільший у світі виробник пальмової олії Індонезія скоротила експорт олії у 2022 році на 8,5%, повідомила в середу галузева група GAPKI на тлі млявого виробництва та зростання внутрішнього споживання.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!