Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію перервали триденне падіння у середу

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію перервали триденне падіння в середу через вигідні покупки на тлі високого попиту на експорт.

Контракт на пальмову олію з постачанням у травні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 33 рінггіти, або 0,83%, до 4015 рінггітів (896,21 долара США) за тонну після досягнення майже місячного мінімуму на попередній сесії.

Експорт Малайзії з 1 по 15 березня зріс на 55-72% порівняно з тим самим періодом у лютому, повідомили вантажні інспектори.

Уряд Великобританії планує скасувати імпортні тарифи на пальмову олію з Малайзії, повідомила у вівторок газета Financial Times із посиланням на людей, причетних до переговорів.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 0,5%, а контракт на пальмову олію додав 0,9%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 0,4%.

Ціни на нафту зросли, оскільки сильніші прогнози ОПЕК щодо попиту в Китаї допомогли компенсувати ведмежі настрої світових інвесторів після недавніх банкрутств американських банків, що зробило пальмову олію більш привабливим варіантом сировини для виробництва біодизеля.

Малайзійські дрібні виробники пальмової олії та каучуку подали петицію до Європейського Союзу з протестом проти нового закону, який забороняє імпорт до цього блоку товарів, пов’язаних із ризиком обезліснення, повідомляє Рейтер.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!