Майже на 31% зросла передача зерна залізницею до Словаччини у травні

Джерело:  Rail.insider
жд

За підсумками 12 діб травня фіксується скорочення передачі зернових вантажів через прикордонні переходи з Румунією, Польщею та Угорщиною. Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Позитивний показник спостерігається лише щодо передачі зернових через українсько-словацькі прикордонні переходи. Зокрема, середньодобовий обсяг зріс до 37,8 вагона на добу. Збільшення до квітня становить 8,9 одиниці на добу, або 30,9%.

Найменша кількість вагонів наразі прямує до Румунії — 22,8 одиниці на добу. Порівняно із квітнем обсяг скоротився на 24,3 вагона, або 51,6%.

Через українсько-угорські прикордонні переходи передається в середньому 25,8 вагона на добу. Це на 6,7 одиниці на добу (або на 20,5%) менше, ніж у квітні.

До Польщі щодоби передається найбільша кількість вагонів — 69,8 одиниці. Але і цей показник менше обсягів квітня на 8,2 вагона на добу, або на 10,5%.

Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів та макухи становить 246 вагонів на добу. З початку травня показник скоротився на 26 одиниць на добу, або на 9,6%.

Як повідомлялося раніше, майже на 50% скоротився обсяг перевезення зерна залізницею до Румунії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!