Литовські фермери скаржаться на російські овочі з фальшивими документами

Джерело:  AgroTimes
овочі

Литовські овочівники стверджують, що вирощені в росії огірки та помідори потрапляють в їхню країну через Білорусь і Польщу з підробленими документами про походження. Вони продаються за ціною, нижчою, ніж місцева продукція.

Про це повідомляє LRT.

«Головна проблема – не допустити цих товарів до ЄС. У ЄС вже існує вільний рух товарів, і без перевірки на кордоні його важче контролювати, тому головне завдання – обмежити надходження цих товарів на спільний ринок», – сказав Витеніс Томкус, віцеміністр сільського господарства Литви.

У березні, Литва, Латвія, Естонія, Польща та Чехія закликали Єврокомісію зважити та розглянути питання про обмеження імпорту продовольства з Росії та Білорусі. Нині санкцій на продукти харчування немає.

Литовська теплична асоціація заявила, що вирощені в росії овочі, в основному огірки та томати, надходять до Литви через Білорусь і Польщу з підробленими документами про походження. Більш того, вони продаються за ціною, яка в рази нижча за місцеву продукцію чи овочі, вирощені в Польщі чи Латвії.

«Більшість [російських овочів] надходить з Польщі з підробленими документами, і можливо, деякі наші підприємці навіть не знають, що ці овочі вирощені в російській федерації, оскільки прибувають з польськими документами», – підкреслив Паулюс Андрєявас, голова правління асоціації.

Віцеміністр Томкус каже, що торік прямого імпорту огірків чи томатів з росії не було. В основному Литва імпортувала російські гриби, горох і крупи.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!