Логістика глобального ринку добрив посилює ризики продовольчої безпеки

Джерело:  УкрАгроКонсалт
удобрения
UkrAgroConsult

Найбільший у світі виробник добрив Nutrien Ltd. повідомив, що війна Росії в Україні призводить до перебоїв у постачанні азоту та калію та посилює занепокоєння глобальним дефіцитом продовольчої продукції, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Очікується, що проблеми з доставкою продовольчої продукції та добрив з Росії залишаться, заявив головний виконавчий директор Nutrien Ltd. Кен Зайц. Він сказав, що щонайменше 25% російських поставок калію обмежено, а також життєво важливих продуктів харчування з регіону, включаючи пшеницю та ячмінь.

«Якщо так триватиме – а ми очікуємо, що це затягнеться – виникатимуть проблеми з продовольчою безпекою», – сказав Зайц.

Фермери покладаються на калій і азот, щоб підвищити врожайність сільськогосподарських культур. Ціни на добрива різко зросли після санкцій проти білоруських калійних компаній і вторгнення Росії в Україну, що призвело до розладу великої частини світових поставок. За даними Nutrien Ltd., на Росію та Білорусь припадає близько 40% світового виробництва калію, а Росія виробляє близько 20% світового азоту.

Nutrien Ltd. заявила, що збільшить свої потужності з виробництва калію до 18 млн тонн до 2025 року. За словами генерального директора, виробництво продуктів харчування має подвоїтися до 2050 року, щоб прогодувати зростаюче населення світу.

«Потрібні будуть інновації, креативність і нові технології, які дозволять збільшити виробництво продовольчої продукції», – сказав Зайц.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!