Китайська держкомпанія вперше імпортувала канадську тверду пшеницю

Джерело:  sfera.fm
макарони дурум

Китайська державна продовольча група COFCO Group заявила, що вперше імпортувала канадську тверду пшеницю для переробки на борошно, що є відходом від звичайної практики Китаю щодо імпорту готового борошна із твердих сортів пшениці або макаронних виробів.

«Цей прямий імпорт твердих сортів пшениці збагатив структуру сортів пшениці, що імпортуються до Китаю, сприяв розширенню асортименту продукції COFCO та подальшому вдосконаленню моделі всього виробничого ланцюжка COFCO» — йдеться в заяві компанії.

COFCO повідомила, що тверду пшеницю було придбано підрозділом COFCO International і буде передано COFCO Haijia (Xiamen) Flour Co Ltd для переробки.

Китай уже імпортував майже 2 мільйони тонн твердої пшениці з Канади цього року, згідно з даними китайської митниці. Однак це не відповідає даним уряду Канади, які показують, що Китай не купував у країні таку пшеницю сорту твердих сортів протягом минулого року і до вересня цього року, останній місяць, за який є дані.

Згідно з канадськими даними, закупівлі Китаєм інших видів канадської пшениці були більшими в річному обчисленні протягом 2022/23 маркетингового року, який закінчився 31 липня.

Розбіжність, ймовірно, пов’язана з тим, що митна агенція Китаю по-різному класифікує пшеницю, сказав Чак Пеннер, канадський аналітик LeftField Commodity Research.

Він сказав, що у Канади недостатньо твердих сортів, щоб продавати такий великий обсяг протягом року китайським покупцям і, як і раніше, постачати постійним імпортерам до США, Північної Африки та Європи.

На Канаду припадає близько половини світової торгівлі твердими сортами пшениці, яку використовують для макаронних виробів.

Китай імпортував рекордні обсяги пшениці цього року, оскільки дощі пошкодили врожаю, а побоювання з приводу посушливої погоди в країнах-експортерах підігрівають апетит Пекіна до покупок, поки ціни низькі.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!