Китай знімає обмеження на постачання австралійського м’яса – торгова напруга слабшає

Джерело:  Meatinfo

Митна агенція Китаю зняло заборони на постачання м’яса з компаній Teys Australia у Наракорті, Південна Австралія, Australian Lamb Company у Колаці, штат Вікторія, та JBS у Мельбурні. Однак постачання з восьми австралійських підприємств з переробки червоного м’яса, як і раніше, призупинено.

Заборони були введені в період з 2020 до початку 2022 року, коли Пекін послався на випадки зараження COVID-19 серед робітників австралійських підприємств та проблеми з маркуванням продукції.

Китай ввів санкції на суму 20 мільярдів доларів щодо австралійської продукції у розпал дипломатичної напруги після того, як уряд Моррісона закликав до незалежного розслідування пандемії COVID-19, звинувативши Китай у поширенні вірусу.

Виконавчий директор Австралійської ради м’ясної промисловості Патрік Хатчісон привітав останні новини.

«Ми продовжимо рішуче виступати за те, щоб усі призупинені підприємства, що залишилися, також у пріоритетному порядку відновили доступ до Китаю», — сказав він. – «Ми сподіваємося, що це є рестабілізацією торгівлі м’ясом з Китаєм, що також дозволить створити процес і шлях для нового доступу до ринку».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!