Китай завершив 99 % посіву озимих зернових, очікуючи хорошого врожаю в 2023 році

Китай

Оскільки сезон осінньої та озимої сівби наближається до завершення, Китай завершив посів озимої пшениці та ріпаку на 99 % по всій країні, показали дані Міністерства сільського господарства та сільських справ (MOA), опубліковані в суботу, повідомляє Globaltimes.

«Ми завершили посів до середини жовтня», — сказав Global Times фермер із Хуайбея, східнокитайської провінції Аньхой, Сонг Кун. Цього року він засіяв 20 га (1,33 га) озимої пшениці. Аньхой є одним із найбільших виробників пшениці в країні. Серед інших основних виробників — провінції Хенань у Центральному Китаї, Хубей, провінція Шаньдун у Східному Китаї, а також провінція Шаньсі у Північному Китаї та провінція Шеньсі у Північно-Західному Китаї.

Площа посіву озимої пшениці в Хенані підтримується на рівні близько 85 млн му (5,7 млн га) на рік. Згідно зі звітом газети People’s Daily, у місті Чжумадянь у провінції Хенань проросло понад 11,9 мільйона му (793 тис. га) озимої пшениці.

Цьогорічні сходи озимої пшениці є найкращими за останні роки, йдеться у звіті з посиланням на Лу Сютао, чиновника з MOA. Лю зазначив, що вони працюватимуть над стабілізацією площі посіву пшениці вище 335 млн му (22,3 млн га) та будуть прагнути до нарощення виробництва.

Незважаючи на часті екстремальні погодні умови та пандемію COVID-19, в останні роки Китаю вдалося досягти стабільного збільшення виробництва зерна, при цьому воно стабілізувалося на рівні понад 1,3 трлн цзінь (650 млн тонн) протягом семи років поспіль, згідно з даними Національного бюро статистики (NBS).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!