Китай у листопаді імпортував рекордний місячний об’єм кукурудзи

Джерело:  УкрАгроКонсалт
кукурудза
UkrAgroConsult

Китай зареєстрував рекордний імпорт кукурудзи у листопаді – 3,59 млн тонн, що на тлі рекордного внутрішнього врожаю ще більше тисне на внутрішні ціни в країні, повідомляє Nasdaq.

Імпорт кукурудзи у листопаді зріс на 384% порівняно з минулим роком, що збіглося з рекордним внутрішнім виробництвом кукурудзи в 288,84 млн тонн цього року, після прагнення уряду збільшити виробництво основних зернових культур для забезпечення продовольчої безпеки.

Обсяги імпорту в листопаді були вищими, ніж очікувалося, головним чином через швидке завантаження з Бразилії та частково з України, сказала Роза Ван, аналітик шанхайської агроконсалтингової компанії JCI.

«Великі партії імпортного зерна, що надходить до південного Китаю, скоротять частку ринку китайської місцевої кукурудзи», — сказала вона.

Це означає, що для доставки на південь з основних районів виробництва кукурудзи Китаю на північному сході буде потрібно менше вітчизняної кукурудзи, що, у свою чергу, негативно вплине на ціни, сказав Ван.

Найактивніші травневі ф’ючерсні контракти на кукурудзу в Китаї DCCcv1 на Даляньській товарній біржі впали в понеділок на 1,2% до 2409 юанів ($337,79) за метрику тонн, що є найнижчим показником за майже сім місяців.

Згідно з даними Головного митного управління, за перші 11 місяців цього року імпорт кукурудзи в Китай досяг 22,18 млн тонн, що на 12,3% більше, ніж роком раніше.

Збільшення в основному пов’язане з потоком кукурудзи із Бразилії , оскільки покупці скористалися нижчими цінами завдяки високому врожаю в Південній Америці.

Великий урожай і нижчі внутрішні ціни стануть гарним подарунком для китайських тваринників, які годують кукурудзою найбільше у світі стадо свиней.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!