Китай у квітні наростив імпорт сої

Джерело:  УкрАгроКонсалт
соя

Імпорт соєвих бобів Китаєм у квітні підскочив на 18% порівняно з роком раніше, показали дані в четвер, оскільки покупці розкуповували дешеву бразильську сою, поки південноамериканська країна завершувала сезон збору врожаю, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Рейтерс.

За даними Головного митного управління, загальний обсяг надходжень за місяць склав 8,57 млн тонн, що є найвищим показником за квітень.

Згідно з даними, у січні-квітні надходження сої найбільшим у світі покупцем становило 27,15 млн тонн, що на 2,9% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

За словами аналітика китайської сільськогосподарської торгової фірми, що базується в Шанхаї, який відмовився назвати своє ім’я, зростання було зумовлене більшим попитом на соєве борошно для кормів для тварин, оскільки норма прибутку на свинофермах покращилася.

За словами Лю Цзіньлу, сільськогосподарського дослідника Guoyuan Futures, китайські покупці віддали перевагу більш дешевим бразильським поставкам.

Лю сказав, що ціни на бразильську сою для доставки до Китаю в червні-серпні становлять від 505 до 518 доларів за тонну на основі вартості та фрахту, тоді як поставки з Мексиканської затоки США за ці три місяці становлять 536 доларів на основі вартості та фрахту.

Лю очікує, що надходження сої в травні та червні становитимуть в середньому 11 мільйонів тонн.

Тим не менш, нещодавні проливні дощі та сильна повінь у Ріу-Гранді-ду-Сул, другому за виробництвом штаті Бразилії, порушує останні етапи збирання врожаю та перешкоджає транспортуванню зерна до портів.

Потенційна шкода врожаю затьмарила перспективи пропозиції для найбільшого у світі виробника сої та підвищила ціни ф’ючерсів на соєві боби в Чикаго.

Експорт соєвих бобів із США до Китаю, який скорочується протягом кількох років, оскільки Бразилія нарощує своє домінування на найбільшому світовому ринку насіння олійних культур, у 2024 році зіткнеться з посиленням конкуренції з боку Аргентини, третього за величиною виробника у світі.

Імпорт рослинної олії Китаєм у квітні склав 494 000 тонн, що на 17,7% менше, ніж у попередньому місяці, показали митні дані.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!