Китай схвалив генно-відредаговану пшеницю

Джерело:  IDK
ГМО

Китай підтвердив безпеку генно-відредагованої пшениці, наблизивши її до комерційного виробництва генетично модифікованих продовольчих культур, повідомляє Reuters.

Це схвалення розглядається як важлива віха, оскільки пшениця використовується для виготовлення макаронів, локшини та хліба і в основному вирощується в Китаї для споживання.

Очікується, що цього року Пекін також ухвалить нові правила маркування генетично модифікованих культур, які використовуються у харчових продуктах, повідомили у березні державні ЗМІ.

Міністерство сільського господарства також схвалило новий сорт генетично модифікованої кукурудзи з характеристиками стійкості до гербіцидів та комах, а також один сорт кукурудзи з відредагованим геном, який має більш високу врожайність.

Минулого року Китай схвалив генетично модифіковане насіння кукурудзи та сої, яке відрізняється вищою врожайністю та стійкістю до комах та гербіцидів. При генетичній модифікації рослину вводять чужорідні гени. Але при редагуванні генів існуючі гени змінюються, щоб змінити чи покращити їхню роботу. Деякі вчені вважають це менш ризикованим.

В даний час Китай в основному імпортує ГМ-культури для корму для тварин, оскільки багато споживачів стурбовані їх безпекою як продовольчі культури.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!