Китай розраховує досягнути рекордного імпорту сої в липні на тлі низьких цін

Джерело:  Latifundist.com
Китай

У липні Китай, ймовірно, імпортує рекордні обсяги сої на тлі зниження цін і перспективи повернення Дональда Трампа на посаду президента США і відновлення торговельної напруженості між Пекіном і Вашингтоном, який колись був головним постачальником олійної в Китай, пише The Edge Malaysia.

За інформацією трейдерів та аналітиків, найбільший світовий імпортер сої за останні тижні законтрактував більші обсяги.

«Китайські імпортери сої купують більші обсяги, оскільки намагаються максимально захистити себе від можливого підвищення мит США, якщо після виборів у країні знову почнеться торговельна війна», — вважає Вітор Пістойя, аналітик Rabobank в Сіднеї, Австралія.

Вплив будь-якої торговельної ескалації, ймовірно, буде незначним для китайських покупців сої, враховуючи різке падіння частки ринку американської сої, яке відбулося за часів президентства Трампа.

Мита адміністрації Трампа на китайські товари спровокували дзеркальні заходи з боку Пекіна, включаючи 25% мито на американську сою, що змусило переробників олійних шукати альтернативні південноамериканські поставки, в результаті чого експорт американської сої до Китаю скоротився до 16,6 млн т у 2018 році з 32,9 млн т у 2017 році.

Хоча США та Китай підписали угоду в січні 2020 року, згідно з якою Пекін зобов’язався купувати більше американської агропродукції, включаючи сою, США поступилися часткою ринку, оскільки в Китай відвантажувалися достатні обсяги дешевшої бразильської сої.a

Минулого року на Бразилію припадало 70% китайського імпорту сої, тоді як частка США становила 24%, навіть незважаючи на те, що американська соя більше не підпадає під дію додаткового мита.

За даними двох сінгапурських трейдерів і двох китайських аналітиків, китайські покупці законтрактували близько 12-13 млн т соєвих бобів з поставкою в липні, в порівнянні з 9,73 млн т, відвантаженими в тому ж місяці 2023 року.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!