Китай повернувся до закупівель української кукурудзи

Джерело:  Nasdaq
кукурудза

Минулого тижня китайські імпортери закупили значний обсяг кормової кукурудзи в Україні, повідомили європейські трейдери у вівторок.

Точний обсяг невідомий. За оцінками деяких трейдерів, було закуплено щонайменше 240 000 метричних тонн у чотирьох вантажах по 60 000 тонн, але, згідно з ринковими розмовами, було закуплено понад 10 вантажів, усі для завантаження в березні та травні.

«Українська кукурудза виглядає найдешевшою у світі, а низькі ціни на пропозицію виправдовують ризик постачання з українських портів і через Червоне море», — сказав один трейдер. «Вважається, що відправлення було заброньовано на китайських суднах через Червоне море».

За їх словами, сплачена ціна становить від 227 до 230 доларів за тонну, включаючи фрахт (c&f) до Китаю.

Китай традиційно є великим покупцем української кукурудзи, закупівля якої  продовжується  в останні місяці, незважаючи на перебої в транспортуванні, спричинені виходом Росії з підтримуваного ООН безпечного транспортного коридору для експорту українського зерна минулого року.

«Українська кукурудза продовжує пропонуватися у  великих обсягах  у лютому, і більше партій пропонується для продажу через власний морський зерновий коридор України», — сказав інший трейдер.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!