Китай: покращення рентабельності переробки стимулює попит на сою

Джерело:  УкрАгроКонсалт
США Китай
UkrAgroConsult

Покращення рентабельності переробки сої в Китаї свідчить про зростання попиту саме тоді, коли фермери в США готуються зібрати рекордний врожай, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Згідно з даними Shanghai JC Intelligence, рентабельність переробки сої в Китаї на корм для тварин і олію була низькою з червня 2024 року, але відновилася до рівня, якого не було протягом 2 місяців.

Вища маржа може призвести до збільшення імпорту Китаєм олійних культур, оскільки США готуються зібрати свій найбільший врожай сої.

Поки що імпортний попит Китаю на американську сою був незначним, оскільки він звернулася до Бразилії для задоволення більшої частини своїх потреб. США експортували 2,89 млн тонн сої в Китай в сезоні 2024/25. Це найнижчий показник за 18 років, окрім сезону 2018/19, на який вплинула «торгова війна», і на 47% менше, ніж в сезоні 2023/24.

Але нещодавнє падіння ф’ючерсів на сою – до чотирирічного мінімуму в серпні через очікуваний рекордний врожай в США – сприяє підвищенню маржі в Китаї.

Є ознаки того, що поголів’я свиней в Китаї збільшується, і після скорочення виробництва сої в Бразилії очікується, що Китай отримає додаткові 675 млн або більше бушелів американської сої до кінця 2024 року, поваідомили в AgResource Co.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!