Китай переробив за тиждень майже 2 млн. тонн сої

Джерело:  OleoScope
соя

На тижні з 23 по 29 листопада на потужностях китайських підприємств було перероблено практично 2 млн тонн соєвих бобів – це на 450 тис. тонн вище за підсумковий показник за попередній аналізований період (16-22 листопада), але на 20 тис. тонн нижче за рівень аналогічного тижня 2021 р. Такі дані оприлюднили аналітики Національного інформаційного центру зерна та олії (CNGOIC) у своєму моніторингу.

Як зазначають експерти, запаси сої до кінця звітного періоду в КНР оцінювалися в 3,5 млн тонн (+60 тис. тонн за тиждень), що на 1 млн тонн перевищує результат попереднього року.

«Запаси соєвого шроту в країні становлять 220 тис. тонн (+40 тис. тонн за тиждень; -290 тис. тонн за рік), соєвої олії – 660 тис. тонн (-10 тис. тонн за тиждень; -150 тис. тонн за рік)», – зазначається у матеріалах CNGOIC.

Нагадаємо, що Китай є найбільшим у світі імпортером соєвих бобів – щорічно в країну ввозять близько 100 млн тонн цієї культури, а на внутрішньому ринку виробляють ще близько 20 млн тонн. Напередодні в країні повідомили про плани із закупівлі 1,5 млн тонн олійної в Аргентини в ході програми пільгового обмінного курсу для соєвого сектора, що відновилася, в південноамериканській країні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!