Китай на 40% скоротив імпорт олії в 2021/22 МР

Джерело:  OleoScope
масла

У Китаї за підсумками 2021/22 маркетингового року фіксується серйозне скорочення імпорту олії – приблизно на 40%. За інформацією аналітиків Міністерства сільського господарства США (USDA), у період з жовтня 2021 р. до липня 2022 р. обсяги закупівель даної продукції знизилися більш ніж на 5 млн тонн. Найбільше зниження, за оцінками фахівців, відбулося щодо пальмової (2 млн тонн), ріпакової (1,2 млн тонн) та соняшникової олії (1,1 млн тонн). При цьому імпорт соєвої та арахісової олії у 2021/22 МР також значно скоротився.

 
Імпорт

В американському відомстві таке помітне падіння імпорту пов’язують із обмеженнями через COVID-19 на території КНР, сповільненням темпів економічного зростання і високими світовими цінами на сировинні товари.Що стосується соняшникової олії, то рівень її закупівель до Китаю минулого сезону залишався слабким, оскільки через конфлікт в Україні було порушено глобальні ланцюжки поставок продовольства на світовий ринок.

«Очікується, що в сезоні-2022/23 показники імпорту та споживання олії відновляться», – повідомляють у USDA.

Споживання

Нагадаємо, що основною рисою китайського ринку рослинних олій є висока залежність від імпорту. Ключовими видами рослинних олій, що споживаються в КНР, є: соєва, пальмова, арахісова, бавовняна, ріпакова, кукурудзяна, соняшникова, лляна та рисова.

Позначки:, , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!