Китай хоче переробляти більше місцевих соєвих бобів

Джерело:  Oilworld

Китай може попросити своїх переробників сої надавати пріоритет місцевим бобам, оскільки найбільший у світі покупець прагне знизити свою залежність від імпорту.

Пекін обговорює плани щодо переробки певної кількості місцевих бобів цього року.

Китай купує понад 60% соєвих бобів у світі, і будь-яке скорочення імпорту, ймовірно, вплине на великих виробників Бразилію та США, які розширилися, щоб задовольнити зростаючий апетит з боку найбільшої економіки Азії. Проте план ще не завершений і все ще може змінитися, сказали люди, які попросили не називати їхніх імен, оскільки вони не уповноважені говорити зі ЗМІ.

Країна прагне розширити місцеве виробництво соєвих бобів, щоб підвищити самодостатність, але більш дешевий імпорт часто ускладнює конкуренцію вітчизняним виробникам. Китай переробляє боби в олію та корм для тварин, особливо для своєї великої свинарської промисловості.

Виробництво сої в Китаї в 2023-24 роках було на 27% вищим, ніж два роки тому, і склало 20,84 млн тонн, згідно з офіційними даними. Країна закуповує понад 80% бобів, які вона споживає за кордоном, імпортуючи 105 мільйонів тонн цього сезону.

Раніше влада намагалася стимулювати місцевий ринок, збільшуючи запаси в державних резервах — міра, яку вони часто використовують для сільськогосподарських товарів, — але це мало вплинуло на місцеві ціни. Ф’ючерси на соєві боби, торговані в Даляні, минулого місяця впали до найнижчого рівня більш ніж за три роки.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!