Китай готується до рекордного врожаю зернових та олійних культур

Джерело:  IDK
Китай

Китай готується до ще одного року рекордного врожаю зернових та олійних культур, чому сприяють розширені посіви озимої пшениці та ріпаку, а також здорове зростання саджанців, повідомило у п’ятницю міністерство сільського господарства країни.

Другий за величиною виробник кукурудзи у світі повідомив про рекордний урожай кукурудзи в 288,8 мільйона метричних тонн минулого року, але продовжує прагнути до збільшення виробництва на тлі зростаючої напруженості у відносинах з деякими торговими партнерами, катастрофами, пов’язаними з кліматом, та військовими конфліктами.

Китай прагне збільшити виробництво зерна на 50 мільйонів тонн до 2030 року, приділяючи особливу увагу соєвим бобам та кукурудзі, хоча державні ЗМІ повідомляють, що виробництво зіткнулося з вузьким місцем.

Хороші ціни та державні субсидії спонукали фермерів розширити посівні площі озимої пшениці та ріпаку, сказав Пан Веньбо, генеральний директор міністерства з управління землеробством. Ці культури зазвичай збирають приблизно з квітня до травня.

«Я відвідав основні виробничі райони Хебей, Шаньдун, Хенань та Аньхой, і справді пшеничні поля здорові, міцні… хороші саджанці закладають основу для хорошого врожаю», — сказав Пань на прес-конференції.

Очікується, що площа посівів озимого ріпаку збільшиться на понад 2 млн му (133 333 га), збільшивши торішнє зростання, додав він.

У міністерстві заявили, що споживання сільськогосподарської продукції в Китаї продовжуватиме відновлюватися, причому попит буде зумовлений відновленням у туристичному та ресторанному секторах.

Імпульс попиту збільшуватиметься в міру подальшого відновлення економіки, сказав Лей Люгун, директор департаменту ринку та інформації міністерства сільського господарства.

Проте попит з боку виробничого та оптового секторів не відновився до очікуваного рівня, додав Лей.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!