Китай дозволить ввезення шроту та макухи з Казахстану

Джерело:  ElDala
шрот макуха

Мінсільгосп представив проект угоди до Протоколу санітарних та фітосанітарних вимог до експорту шроту (макухи) насіння соняшника, шроту (макухи) насіння сафлору, шроту (макухи) сої та шроту (макухи) насіння льону з Казахстану до Китаю.

Мінсільгосп Казахстану та Головне митне управління Китаю за підсумками дружніх консультацій досягли угоди щодо експорту шроту (макухи) олійних.

Зазначається, що шрот і макуха, що підлягають експорту до Китаю, повинні бути вільні від карантинних шкідників, що регулюються Китайською стороною, а також інших живих шкідників і насіння рослин, екскрементів або туш тварин, пташиного пір’я, ґрунту та компонентів генетично модифікованих об’єктів, які офіційно не схвалені в Китаї, і повинні відповідати китайським стандартам безпеки та гігієни кормів (GB 13078).

Казахстанська сторона повинна переконатися, що експортовані шрот і макуха зроблені на перевірених та схвалених підприємствах.

Шрот та макуха не повинні містити токсичні та небезпечні речовини, інші інгредієнти тваринного походження. Він повинен зберігатися окремо від сировини та інших продуктів.

При цьому пакувальні мішки, що використовуються для експорту шроту та макухи, повинні бути чистими та гігієнічними. А транспортні засоби мають бути ретельно очищені та за необхідності продезінфіковані.

«Кожен контейнер або кожен трюм судна (наприклад, при перевезенні навалом) кожної партії шроту та макухи повинен мати, як мінімум, одну пакувальну етикетку з назвою підприємства, реєстраційним номером та декларацією на етикетці у наступній редакції: «Шрот насіння соняшнику, шрот (макуха) насіння сафлору, соєвий шрот (макуха) або лляний шрот (макуха), що експортується з Республіки Казахстан до Китайської Народної Республіки», написаної китайською або англійською мовами. Маркування кожної партії шротів та макухи має відповідати національному стандарту Китайської Народної Республіки з маркування кормів (GB 10648)», – йдеться у протоколі.

Казахстанська сторона дозволяє експортувати до Китаю шрот і макуху, що пройшла карантинний контроль. Кожна партія має супроводжуватись фітосанітарним сертифікатом.

Після прибуття партій шроту і макухи, що експортуються з Казахстану, Китайська сторона проводить інспекцію та карантин.

Протокол набирає чинності з дати його підписання та має строк дії 5 років.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!