Курятина стане драйвером зростання світового виробництва м’яса

Джерело:  Meatinfo
курятина

Світове виробництво м’яса птиці у 2024 році збільшиться на 0,8% і досягне 146 млн. тонн. Збільшення його виробництва сприятиме загальному нарощуванню обсягів випуску м’яса на міжнародному ринку, йдеться у звіті Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Зростання виробництва м’яса птиці пов’язане з високим міжнародним попитом та нижчими витратами виробників на корми. Водночас спалахи високопатогенного грипу птахів, як і раніше, залишаються суттєвою проблемою, йдеться в огляді.

«Світова торгівля м’ясом птиці, за прогнозами, відновиться до 16,3 млн. тонн у 2024 році, що на 1,5% більше, ніж у 2023 році. Більшість імпортного попиту очікується з боку США, Малайзії, Іраку, Філіппін, країн Євросоюзу та Південної Африки. У цих країнах спостерігається збільшення внутрішнього попиту. Крім того, стабільний попит на імпорт збереже Китай», – йдеться у огляді.

Скорочення імпорту м’яса птиці очікується з боку Росії та Саудівської Аравії. Країни збільшують власне виробництво м’яса птиці.

«Що стосується експорту, Бразилія очікувано закриватиме потреби світового ринку в м’ясі птиці на 32%. Це зумовлено її свободою від хвороб птиці та конкурентною ціною, яку пропонують бразильські виробники», – йдеться у огляді.

Також аналітики ФАО звернули увагу на збільшення постачання таїландської курятини завдяки конкурентній ціні виробників, а також відновлення експорту з Чилі та Туреччини.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!