«Кулінарний альянс» в ЄС хоче обговорити питання про вирощене в лабораторії м’ясо

Джерело:  Meatinfo
искуственное

«Кулінарний альянс», створений членами ЄС Австрією, Францією та Італією, домагається громадських дебатів щодо вирощеного в лабораторії м’яса, заявили у вівторок міністри сільського господарства під час зустрічі у Брюсселі.

Синтетичне м’ясо не може продаватись у Європейському Союзі, оскільки воно не було дозволене Європейською агенцією з безпеки харчових продуктів (EFSA).

Міністри Австрії та Італії заявили, що спочатку слід провести громадські консультації та дослідження впливу такого вирощеного в лабораторії м’яса, а потім, якщо — що цілком імовірно — воно буде схвалено для споживання людиною, воно має бути чітко марковане.

Міністр сільського господарства Австрії Норберт Тотшніг заявив, що синтетичне м’ясо, яке вже дозволено до продажу в США та Сінгапурі, «у жодному разі не порівняти з м’ясом, вирощеним природним шляхом».

Він сказав, що воно «вироблено в стерильних умовах з усіма видами штучних добавок і з високими енергетичними витратами», і що потрібно «обговорення та всебічна оцінка впливу», і, якщо це зрештою буде схвалено в Європейському Союзі, «ми закликаємо до обов’язковому маркуванні», сказав він.

Саме тому його країна разом із Францією та Італією «зараз об’єдналися, щоб сформувати кулінарний альянс із цього питання», сказав Точніг.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!