Кукурудзяне питання стає все більш важливим для Китаю зі зростанням добробуту населення

Джерело:  AgroXXI
Китай

Кукурудза, а не рис чи пшениця, є найбільшою культурою в Китаї, і якщо економіка продовжить зростати, а рівень життя населення підвищуватиметься, то мешканці країни будуть їсти більше м’яса, а галузь тваринництва відчуватиме гостру потребу в кормовій кукурудзі.

Агропромисловий комплекс КНР стрімко розвивається, і в ньому особливу увагу приділяють кукурудзі – як селекції, так і новаторським методам вирощування інструментами цифровизації. Мета – скоротити розрив у врожайності культури, яка отримується в КНР, і, наприклад, у США. Північний схід Китаю, де вирощується 40 відсотків всього врожаю кукурудзи в країні, має врожайність, яка приблизно на дві третини чи три чверті нижча, ніж у кукурудзяному поясі США. Крім того, зі зростаючими врожаями кукурудзи Китаю необхідно збільшити мережу зерносховищ, враховуючи збільшення внутрішнього виробництва та імпорту.

У Китаї споживання кукурудзи збільшиться з 223 млн тонн до 235 млн тонн у 2024/25 МР, повідомили аналітики Служби закордонного сільського господарства (FAS) МСГ США. Ціни на кукурудзу в Китаї впали до трирічного рекордного мінімуму в перші сім місяців 2024 року і, як очікується, залишаться низькими в найближчий час: «Нижчі ціни на кукурудзу також сприятимуть збільшенню її використання в секторі переробки порівняно з попередніми роками».

За перші сім місяців 2024 року рівень завантаження потужностей підприємств із переробки кукурудзи збільшився з 53 до 61%. Очікується, що у 2024-25 роках галузь із переробки кукурудзи покаже зростання рентабельності за рахунок зниження цін на кукурудзу.

«Прогноз виробництва кукурудзи в 2024/25 МР складе 293 млн тонн, що трохи нижче за попередні оцінки через повені, але все одно вище, ніж у попередні роки. Імпорт оцінюється в 20 мільйонів тонн, що на 1 мільйон тонн менше від вересневої оцінки USDA. Китайський уряд сприяє зростанню місцевого виробництва і нещодавно запустив кампанію зі збільшення потужностей із виробництва зерна на 50 мільйонів тонн до 2030 року», наголошується в аналітичному огляді.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!