Кубраков обговорив із новим міністром інфраструктури Польщі Климчаком розблокування кордону з Україною

Джерело:  Цензор.НЕТ

Віцепрем’єр-міністр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков провів першу зустріч із новим міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком. На ній, зокрема, обговорювалося розблокування кордону. Про це український міністр повідомив у Фейсбуці.

“Провели першу зустріч із новопризначеним міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком у Варшаві. Обговорювали кілька питань транспортної сфери, але головна тема – розблокування кордону. Ми представили ключові цифри та аналітичні дані вантажних перевезень українськими та польськими перевізниками, які свідчать – проблем, про які говорять протестувальники, насправді немає”, – зазначив Кубраков.

“Обговорили аргументи та позицію польської сторони. Важливо прийти до єдиного розуміння цифр та даних щодо перевезень та частки ринку, що займають наші та польські перевізники”, – зауважив Кубраков.

Аргументами міністра було те, що в умовах блокади портів Україна більше ніж будь-коли залежить від автотранспортних перевезень, і від цього залежить і критично важливий імпорт для України, і експортна логістика.

Український міністр також обговорив із польським колегою створення окремої електронної черги для порожніх фур на “Ягодин – Дорогуськ”. Кубраков зауважив, що черга запрацювала з 18 грудня, однак через блокування кордону вплив цього рішення побачити неможливо.

“Також ми зі свого боку наголосили про термін перебування для вантажівок на іноземній реєстрації. Наразі він складає 60 діб замість 20”, – зазначив міністр.

Кубраков додав, що цього тижня має відбутися нова зустріч з представниками уряду Польщі вже у Києві й на ній “планують прийти до спільної позиції”. 

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!