Кооператив Волинська картопля збільшив площі під овочем на третину

картопля

Цього року площі під картоплею в СОК «Волинська картопля» зросли на третину. Насамперед висадили більше першої репродукції популярного сорту Беллароза.

Про це AgroPortal.ua розповів директор СОК «Волинська картопля» Анатолій Аршулік.

«Наш основний сорт Беллароза. Він найбільш затребуваний на ринку України як в осінній період, так і для закладання на зимове зберігання. Ми сподіваємося, що наші партнери, які були в окупації чи на замінованих територіях, зможуть відновити свою роботу, тому висадили більше саме Белларози. На краплинному зрошенні він дає 500-700 ц/га хорошої товарної якості. Маємо також надранні сорти, як-от Рів’єра. Тестуємо й інші», — коментує Анатолій Аршулік.

За його словами, попри складнощі з наявністю елітного насіння та проблеми з логістикою, що зросла як у вартості, так і в часі, волинський кооператив завіз три сорти від селекційної компанії «Європлант» (Німеччина). Крім уже згаданої Белларози, це також сорт Берніна і новинка Корінна — рання, стійка до хвороб і дуже смачна картопля.

У кооперативі вирощують переважно ранні та середньоранні сорти картоплі. Пізніми не займаються, адже їх вирощування без зрошення є досить ризикованим: без достатньої кількості вологи пізня картопля може не досягнути товарної якості.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!