КМУ схвалив законопроєкт, яким пропонується запровадити нову модель ринку залізничних перевезень

Джерело:  Rail.insider
жд

Схвалено проєкт Закону «Про систему та особливості функціонування ринку залізничного транспорту України», яким пропонується запровадити нову модель ринку залізничних перевезень. Про це у Telegram написав представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроєкт спрямований на імплементацію актів законодавства ЄС у сфері залізничного транспорту, зокрема визначених Угодою про асоціацію з ЄС.

Ним пропонується запровадити нову модель ринку залізничних перевезень, аналогічну європейським залізничним стандартам. Зокрема, проєктом визначаються основні вимоги, обов’язки та права оператора інфраструктури, перевізника, основні вимоги до залізничного рухомого складу, врегульовується діяльність операторів залізничного рухомого складу та володільців рухомого складу. Також закріплюється принцип рівноправного доступу до послуг інфраструктури, що поширюється на всіх осіб, зацікавлених в отриманні таких послуг.

Документом передбачається створення системи управління безпекою на залізничному транспорті відповідно до вимог положень законодавства ЄС, що дасть змогу підвищити рівень безпеки перевезень в умовах розвинутої конкуренції на ринку залізничних перевезень; встановлюються правові основи технічного регулювання та допуску підсистем залізничного транспорту для експлуатації; запроваджується європейський підхід до забезпечення технічного обслуговування рухомого складу та відповідальності за його безпечний стан.

Окрім того, передбачається запровадження функціонування навчальних центрів, що здійснюють підготовку, перепідготовку i підвищення кваліфікації машиністів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!