КМУ дозволив аграріям не повертати кошти за зруйновані зерносховища

Джерело:  Rail.insider
елеватор

Кабінет Міністрів України скасував необхідність повертати кошти, одержані аграріями в межах програми держпідтримки будівництва елеваторів, якщо ці активи були знищені внаслідок воєнних (бойових) дій, спричинених військовою агресією РФ в Україні. 

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 27 серпня, проте її текст з’явився на сайті Кабміну 30 серпня.

Уточнюється, що підприємство або сільгоспвиробник не повинен повертати бюджетні кошти, одержані ним у межах держдопомоги за згодом знищені росіянами зерносховища, якщо може документально підтвердити факт їхнього руйнування. Для цього аграрій має володіти складеним в установленому порядку документом про обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок військової агресії РФ.

Аграрії звільняються від повернення держдопомоги внаслідок агресії РФ за неможливості використання за цільовим призначенням об’єкта та/або об’єкта зі зберігання та переробки зерна, вартість якого була частково відшкодована, у зв’язку зі втратою, знищенням або пошкодженням такого об’єкта.

Згідно з чинними правилами використання коштів держпідтримки, її одержувачі зобов’язані повернути отриману держдопомогу в разі, якщо вони продали або використали протягом перших трьох років не за цільовим призначенням зерносховища, збудовані за підтримки держави.

Як повідомлялося раніше, Україна втратила майже 13 млн т елеваторних потужностей.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!