Китай практично повністю розпродав пшеницю з держрезерву, виробники кормів замінюють нею кукурудзу, що подорожчала.

Китай продав майже 900 тис. тонн пшениці, або 88,5% того, що було виставлено на першому аукціоні з державних резервів з моменту нового врожаю, про це 25 жовтня повідомив центр Національної торгівлі зерном, повідомляє агентство Reuters.

Пшениця продавалася за середньою ціною 2366 юанів ($371) за тонну, і, згідно з повідомленням, нижче за поточні ринкові ціни на пшеницю. Було продано 891 938 тонн.

Китайські виробники кормів скуповували пшеницю з державних запасів під час аукціонів, щоб замінити кукурудзу, оскільки ціни на неї злетіли до рекордного рівня.

Продажі впали в останні тижні під час останнього раунду аукціону, проте уряд зробив кроки з обмеження торгівлі і чекає на новий врожай пшениці.

Ціни на кукурудзу в Китаї останнім часом впали, що змусило виробників кормів у деяких регіонах повернутися до кукурудзяного зерна та скоротити використання альтернатив, включаючи пшеницю.

Проте, дощі на півночі Китаю призвели до погіршення якості кукурудзи, що може означати зростання попиту на пшеницю з боку виробників кормів.

Ціни на кукурудзу в провінції Шаньдун становили 2640 юанів за тонну, трохи вищі за ціни на пшеницю в регіоні, яка продається по 2610 юанів за тонну.

 

Зерно

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!