Kernel замовив виготовлення 2 тис. залізничних контейнерів

Джерело:  Rail.insider

Компанія Kernel уклала довгостроковий контракт із польськими партнерами щодо виготовлення 2 тис. залізничних контейнерів. Про це пише Rail.insider із посиланням на інформацію холдингу.

Як зауважили у компанії, Kernel провадить переорієнтацію експорту на європейський ринок. Проте класичного рухомого складу, зокрема вагонів-зерновозів, в Європі дуже мало.

“Це унеможливлює виконання планів перевезень з використанням виключно вагонів-зерновозів чи цистерн для олії. Тож компанія прийняла стратегічне рішення придбати 400 танк-контейнерів для перевезення олії. Крім того, був підписаний довгостроковий контракт з польськими партнерами про виготовлення 2000 залізничних контейнерів з комплексом послуг з перевезення. Наразі Kernel має в оперуванні 1440 контейнерів від польських партнерів, а також 100, побудованих українським Дослідно-механічним заводом «Карпати»“, — повідомляють в компанії.

Оскільки контейнери потрібно перевозити на платформах, компанія побудувала під свої контейнери платформи, а також підписала довгострокові контракти з виготовлення платформ із польськими та українськими виробниками.

Наразі більшість контейнерів задіяні для внутрішніх перевезень: у грудні 2022 року вдалося досягти показників 52 тис. т зернових для експорту через порт. План на січень та лютий 2023 року — 70 та 80–85 тис. т відповідно.

«Наявність контейнерів додає компанії гнучкості, стійкості та швидкості перевезень у напрямку європейських коридорів. Можна переставляти контейнери з широких платформ на вузькі та їхати до портів Німеччини, Балтії та Нідерландів. Адже всюди в Європі є розвинена інфраструктура для контейнерних відправлень. Хоч зараз і використовуємо контейнери в Україні, проте ми завжди можемо швидко розгорнути їх в бік Європи. Тож головне, що ми маємо цей альтернативний план Б у разі зміни обставин», — наголошує керівник служби залізничної логістики компанії Михайло Кравченко.

Окрім того, Kernel поглибив співпрацю із найбільшим залізничним оператором Центральної Європи — Deutsche Bahn. Після тривалих перемов компанії уклали контракт, і вже у серпні минулого року вагони-зерновози та контейнери Deutsche Bahn заїжджали колією шириною 1435 мм на один з елеваторів Kernel. Зауважується, що унікальність співпраці полягала в тому, що «на той момент жодна інша компанія-власник європейського рухомого складу не хотіла рухатися територією України через високі ризики».

Співпраця з Deutsche Bahn дала змогу компанії отримати доступ до дефіцитних європейських зерновозів та доправляти вантажі до німецьких портів.

«Kernel по черзі оперував трьома рухомими складами зерновозів і двома — контейнерів. Це допомогло експортувати продукцію з портів Німеччини за вигіднішими цінами, ніж з портів Польщі», — пояснюється у дописі.

Крім того, як заявив директор з логістики Kernel Микола Мірошниченко, компанії “вдалося поступово вийти на темпи власних відвантажень у порту Чорноморська на рівні довоєнного періоду – 400 тис. т зерна та 100 тис. т олії щомісяця”.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!