Кернел вперше виставив власні зерновози на аукціон

Кернел

ТОВ «Кернел-Трейд» проводить аукціон щодо надання власних зерновозів для перевезень у лютому—березні 2022 року. Про це Rail.insider повідомив фахівець з комерційної діяльності компанії Kernel Михайло Мурін.

Англійській аукціон проводиться на порталі тендерних торгів компанії. Перші його результати очікуються ввечері 11 листопада.

У лотах виставляються, зокрема, вагони-зерновози на рейси із 10, 20, 30 та 50 одиниць. Початкова ціна за користування вагонами становить 1200 грн/добу без ПДВ. Крок підвищення 2%.

В загальних умовах, зокрема, зазначається, що «порожні вагони під навантаження подаються зі станції Чорноморськ-Порт». Станції відправлення та призначення повинні перебувати в межах мережі УЗ, при цьому «станція призначення має бути портова». Вагони за замовчуванням мають об’єм кузова 94 м3, а їхнє навантаження повинне бути здійснено протягом двох діб з прибуття на станцію призначення.

Як розповів Михайло Мурін, це перший досвід компанії із проведення відкритих торгів щодо надання в користування власного вагонного парку. «Розуміємо, що не всі можуть планувати свої перевезення на такий довгий час, проте з огляду на попит на вагони ми вирішили спробувати такий формат. Зацікавленість з боку аграрних та експедиторських компаній є», — розповів представник Kernel, додавши, що за результатами перших торгів буде ухвалено рішення щодо подальшого їх проведення, можливо, уже на більш близькі терміни.

Загалом формат аукціонів схожий на торги, що проводить філія «Центр транспортної логістики» АТ «Укрзалізниця» у системі ProZorro. Нині ставки на зерновози тут становлять приблизно 4 тис. грн/добу.

 

Rail.insider

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!