Кернел продає Хорольський елеватор

Джерело:  LIGA. Business
Хорольський елеватор

Агробізнесмен Андрій Веревський (Kernel Holding) продає Хорольський елеватор у Полтавській області. Про це повідомив Антимонопольний комітет.

9 травня АМКУ надав дозвіл на придбання частки розміром понад 50% у статутному капіталі ТОВ “Хорольський елеватор” фірмі під назвою “Лонмар”, яка належить Катерині Лодбі з Миколаєва.

Два роки тому Лонмар придбав інший елеватор Веревського – ТОВ “Сібкор елеваторна компанія Галещина” у Полтавській області.

Катерина Лодба – власниця кількох агропромислових та складських компаній, в основному в Миколаївській області. Серед них – ТОВ “Агрофірма Вісла”, ТОВ “Злагода”, ТОВ “Гребінківське хлібоприймальне підприємство”, ТОВ “Гребінківський зернопродукт”, ТОВ “Харт комплекс”, СТОВ “Агрофірма Україна”.

Кернел – найбільший в Україні виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Свою продукцію Кернел експортує більш ніж у 80 країн світу. Земельний банк компанії становив майже 510 000 га. Найбільшим акціонером Кернела через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!