“Кернел” планує зайнятися постачанням в Україну нафтопродуктів, добрив та інших цінностей

Джерело:  Fixygen
кернел

Агропромислова група “Кернел” планує зайнятися постачанням в Україну нафтопродуктів, добрив та інших товарно-матеріальних цінностей, щоб подолати дефіцит ресурсів для агровиробництва в Україні, розповів керівник комерційного відділу “Кернел” Ігор Стельмащук на міжнародній конференції Fuel for Ukraine.

“Разом з партнерами ми зможемо налагодити довгострокову системну роботу у процесах виробництва та постачання добрив. А в майбутньому збудуємо потужний диверсифікований механізм забезпечення України нафтопродуктами, планово та циклічно закриватимемо потреби агропідприємств у пальному”, – наводяться слова Стельмащука на Facebook-сторінці аграрної групи.

За його даними, зараз “Кернел” обмінюється досвідом та ідеями з ключовими гравцями світового ринку нафтопродуктів. Визначилися з актуальними проблемами ресурсного, логістичного та інфраструктурного характеру. Оцінили ризики та тренди паливного ринку.

Майбутню річну потребу країни в дизельному паливі оцінюють на рівні 4 млн. тонн, тому українським споживачам потрібно вже зараз налагоджувати співпрацю з Європою”, – наголосив Стельмащук. За його даними, через повномасштабне російське вторгнення Україна змушена замінити 100% довоєнних джерел постачання нафтопродуктів , чим планує зайнятися і “Кернел”

Крім того, агрохолдинг працює над проектами із забезпечення агросектору мінеральними добривами, їхньою логістикою та перевалкою в портах. “Кернел” заявив, що вже підписав перші контракти на постачання добрив під посів озимої пшениці та ріпаку восени, що особливо важливо з урахуванням ймовірного світового дефіциту добрив восени 2022 та навесні 2023 року.

“Кернел” до війни займав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%), а також був найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні. Крім цього, холдинг займався вирощуванням та торгівлею іншою агропродукцією.

Найбільшим співвласником “Кернела” через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 41,3%. Агрохолдинг у 2021 фінансовому році (ФГ, липень-2020 – червень-2021), збільшив чистий прибуток у 4,3 раза порівняно з 2020 ФГ – до $513 млн, його EBITDA зросла у 2,1 раза – до $929 млн, виручка – на 38%, до $5,65 млрд.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!