Kernel отримав фінансування від синдикату європейських банків

Джерело:  АгроПравда
кернел

Вперше від початку повномасштабного вторгнення Kernel отримав фінансування від міжнародних кредиторів — синдикату європейських банків. Кредитна лінія на суму 150 млн доларів має термін погашення до 1 серпня 2025 року з можливістю продовження.

Кошти будуть використані для підтримки операцій, спрямованих на збільшення експорту української агропродукції — зокрема соняшникової олії.

«Незважаючи на численні виклики, з якими стикається Україна, а також складну політичну й економічну ситуацію, ми продовжуємо виконувати свої фінансові зобов’язання. Адже це не лише про відповідальність сьогодні, а й про довіру до нас, а значить, і нові можливості завтра. Банки високо оцінили нашу стабільність під час війни, що дало змогу залучити нове фінансування навіть у ці безпрецедентні часи», — прокоментував Сергій Волков, фінансовий директор Kernel.

Злата Грюкало, керівник Відділу корпоративних фінансів, зазначає: «Процес перемовин був непростим, оскільки ми були зосереджені на пошуку найбільш ефективного фінансового рішення. Ми вдячні нашим партнерам за розуміння та готовність йти назустріч».

«Важливим аспектом цієї угоди є наявність механізму приєднання нових банків-учасників до синдикату. Це відкриває перед нами можливості для подальшого розширення партнерства з іншими банками», — говорить Марина Сологуб, менеджер з корпоративних фінансів.

Залучені інвестиції від іноземних кредиторів ми спрямуємо на фінансування обігових коштів для закупівлі насіння соняшнику, ріпаку та сої в Україні. Продукти переробки олійних культур, рослинна олія та шрот, будуть експортовані на міжнародний ринок.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!