Кенія отримала другу партію пшениці з України з початку повномасштабної війни

Джерело:  Growhow.in.ua
зерно

Кенійський порт Момбаси отримав другу партію української пшениці з моменту вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Про це повідомило видання The Star.

У суботу почесне консульство України в Момбасі проконтролювало розвантаження 53,3 тис. тонн пшениці на борт судна «Eaubonne». Це зерно призначене для комерційного використання в Кенії.

Звертаючись до ЗМІ, почесний консул України в Момбасі Олексій Сєрков повідомив, що вантаж закуплено в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Він зазначив, що станом на 21 листопада чорноморським «зерновим коридором» до країн Африки, Азії та Європи відправлено 483 судна з 11,6 млн тонн українського зерна та продовольства.

Консул наголосив, що, незважаючи на великі гуманітарні та економічні втрати від триваючої російської агресії, Україна має намір залишатися відповідальним гарантом глобальної продовольчої безпеки.

— Війна росії проти України вплинула на близько 25% світової торгівлі зерновими. Вона спричинила зростання світових цін, продовольчу інфляцію та обмеження доступу до продовольства в країнах, які імпортують продовольство з України, зокрема пшениці та соняшникової олії, — сказав Олексій Сєрков.

Він додав, що Україна важлива для Кенії, і попросив уряд і громадськість Кенії вимагати від росії негайно припинити агресію та виконати свої зобов’язання в рамках «Зернового коридору» щодо безпеки комерційних транспортних засобів, які працюють у Чорному морі.

Зазначимо, що за даними української статистики, у 2021 році Україна експортувала до Кенії рекордні 355,5 тис. тонн пшениці на суму $89,7 млн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!