Казахстан скоротив посіви рису, пшениці та бавовни

Джерело:  Zakon.kz
Казахстан

Міністр сільського господарства Айдарбек Сапаров на засіданні уряду 23 липня 2024 озвучив результати роботи з диверсифікації посівних площ, повідомляє Zakon.kz.

За словами глави МСГ, з початку року обсяг валової продукції сільського господарства збільшився на 3,4% і досяг 1,6 трлн. тенге.

“У поточному році загальна посівна площа склала 23,8 млн га. Відповідно до доручення глави держави плани з диверсифікації посівних площ на поточний рік в цілому по республіці досягнуто. Площа пшениці скорочено на 450,3 тис. га, водночас площа олійних збільшено на 608 тис. га, цукрових буряків – на 9,4 тис. га.

Він уточнив, що за скороченням площ монокультури – пшениці – республіканський показник перевиконано на 4,7%: скорочено на 450,3 тис. га замість 430 тис. га.

“За підсумками проведеної роботи зі зниження площ водоємних культур індикатори за рисом не досягнуто в Алматинській та Жетисуській областях. За бавовником план виконано повністю, скорочено 16 тис. га. За такою соціально значущою культурою, як цукрові буряки, план по республіці не виконаний на 10, 4%. Зокрема, в Алматинській області план виконано лише на 50%, у Жамбилській – на 74%”, – зазначив Айдарбек Сапаров.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!