Казахстан почне постачання зерна до Африки

зерно

Казахстан має намір збільшити, а також розширити експортне постачання свого зерна. Окрім традиційних ринків, зерновики у новому сезоні мають намір активно працювати з Китаєм та Іраном. У торгівлі із цими країнами впроваджуються нові заходи. Також Казахстан планує розпочати експортувати зерно до Африки. Крім цього, у планах збільшити продажі до Європи, повідомляє агентство «АПК Новини».

Цілу низку нових заходів було вироблено між представниками ?зернової галузі та урядом. Як повідомила прес-служба Палати підприємців, численні переговори та домовленості дозволять наростити обсяг постачання зернових до КНР, Ірану та інших країн. Згідно з інформацією, розшириться географія відвантажень до країн Європейського союзу. Також Казахстан вийде на новий напрямок – Африку. Нагадаємо, минулого сезону зерновики Росії, на тлі великого врожаю, також почали виходити на цей ринок.

Бізнес заявив, що інтерес до казахстанського зерна у багатьох країн світу досить високий, попит є. Було названо і загальний обсяг зерна, який у новому сезоні може бути відправлений на експорт. Він складає, з урахуванням перехідних залишків, – 10 млн тонн. У КТЖ заявили, що спрацюють цього сезону без накладок, весь обсяг негайно вивезуть з країни в найкоротші терміни.

Щодо ціни, в «Атамекен» повідомили, що м’яка пшениця, за прогнозом, торгуватиметься на рівні 80-85 тис. тенге за тонну без ПДВ.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!