Казахстан планує наростити експорт сочевиці до Туреччини

Джерело:  ElDala

Питання постачання казахстанської сочевиці на турецький ринок обговорили представники Мінсільгоспу та Продкорпорації на зустрічах із делегацією турецької компанії Armada Gıda. Про це повідомили у прес-службі Продкорпорації.

Також було обговорено плани будівництва заводу з переробки сочевиці у Костанайській області. Компанія Armada Gıda висловила зацікавленість у довгостроковій співпраці з Казахстаном та готова інвестувати у розвиток переробної промисловості.

Продкорпорація надала турецьким партнерам пропозиції щодо оптимізації експортних схем, включаючи механізми консолідації експортних партій сочевиці та фінансову підтримку в рамках форвардних закупівель. Сторони також обговорили питання транспортної логістики та розроблення оптимальних маршрутів доставки продукції на турецький ринок.

“Результатом зустрічей стало зміцнення співробітництва між Казахстаном та Туреччиною у сфері зернобобових. Реалізація спільних проектів дозволить не лише збільшити обсяги експорту казахстанської продукції, а й створити нові робочі місця у сільськогосподарському секторі”, – зазначили у Продкорпорації.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!