Казахстан. Форвардне фінансування виробництва соняшника запустять у березні

Джерело:   Казинформ
соняшник

Міністр сільського господарства РК Єрбол Карашукеєв дав роз’яснення щодо запровадження форвардного фінансування на постачання соціально-значимих продуктів харчування.

«З 2023 року запроваджуються нові підходи щодо форвардного фінансування на постачання соціально-значущих продуктів харчування, які впроваджуватимуться у три етапи. Перший етап, включає форвардний закуп осінніх і ранніх овочів з подальшою поставкою отриманих овочів на ринок у міжсезоння. Це пов’язано з тим, що найвище зростання цін відзначається саме на овочі наприкінці зими та у весняний період», – сказав Єрбол Карашукеєв на розширеному засіданні колегії Мінсільгоспу.

За його словами, фінансування виробництва овочів здійснюватиметься протягом року вперед для своєчасного проведення посівних робіт, до 1 серпня фінансового року для виробництва овочевої продукції раннього врожаю наступного року, до 1 вересня для виробництва овочевої продукції осіннього врожаю наступного року.

«Другий етап передбачає фінансування оборотних коштів переробних підприємств на закупівлю сировини. На сьогоднішній день вже здійснюється фінансування оборотних засобів цукрових заводів у рамках Меморандуму між МТІ, регіонами та заводами із цукру», – зазначив міністр.

Також опрацьовується питання форвардного фінансування виробників гречки, рису та соняшника через переробні підприємства. Його запровадження планується з березня 2023 року.

«Третій етап, фінансування через механізми держпідтримки та реалізації здешевленого зерна (макаронні вироби, хліб, молоко та молочна продукція, яловичина, м’ясо птиці та яйця). Планується впровадження з червня 2023 року», – додав речник.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!